LVI-Kotelo L mallistoa on päivitetty

Päivitykset asiakkaiden toiveesta

Päivitimme LVI-Kotelo L-mallistoa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Koteloa kutsutaan myös MDF-Koteloksi.

Pohjakiinnikke

Pohjakiinnikkeeseen tehtiin isoimmat päivitykset. Pohjakiinnikkeessä on nyt aina M8 kierre C-pidintä varten. Vakiokoteloon 200×100 lisäsimme kolmannen M8-kierrepisteen esimerkiksi lämpimänveden kiertoputkea varten. Kannakointilevyt ovat saatavissa edelleen muovisia pinta-asennuskannakkeita varten.

MDF-kotelon kiinnike

Uudet kokovaihtoehdot

Toimme uusia kokoja markkinoille. Pienin kotelo on mitoiltaan 112×72 (LL117), johon mahtuu esimerkiksi 2 kpl 22 mm:n putkia solukumieristeellä. MDF-koteloa on saatavilla nyt viittä putkea varten. Vakiokotelon ulkomitat ovat 442×112 (LL4411).

Erikoismitoilla

Toimitamme koteloita erikoismitoilla. Esimerkiksi omakotitaloputkiremontteihin on saatavilla 250×80-kotelo, johon on mahdollista asentaa 5 kpl putkia solukumieristeellä.

Kysymyksiä ja palautteita

Yksi yleisimmistä kysymyksistä: Kuuluuko toimitukseen ruuvit, joilla kansi asennetaan pohjakiinnikkeisiin kiinni? Vastauksemme on KYLLÄ! Kotelotoimituksen mukana toimitetaan erikoisruuvit, joiden avulla kansi pysyy hyvin paikoillaan jo asennusvaiheessa. Huomioitavaa ruuvatessa on, ettei ruuvi vaadi esireikää kanteen tai pohjakiinnikkeeseen. Kanteen ei tarvitse tehdä senkkausta ruuvin kantaa varten.

Toiseksi yleisin kysymys MDF-koteloista: Voiko niihin asentaa sähköjohtoja? Vastauksemme on KYLLÄ! Koteloon on mahdollista asentaa putkien lisäksi kaapelit normaalilla nippusiteellä tai ns. pikakiinnitysnippusiteellä. Koteloita voi käyttää myös pelkästään sähköjohtojen asentamiseen.

MDF-putkikotelo

MDF-koteloiden asentamisesta on kuultu seuraavaa positiivista palautetta työmaalla. Pohjakiinnikkeet ovat tehtaalta lähtiessä noin 1,2m pitkässä ”ketjussa”, joista kiinnikkeet ovat helppo ottaa katkaisemalla kiinnitysrivat esimerkiksi peltisaksilla.

”Kotelon pohjaosat ovat erittäin käteviä kuljettaa hississä vaikka 9. kerrokseen, koska pohjakiinnikelevyn pituus on vain 1,2m. Parista pohjakiinnikelevystä saa melkein koko kerroksen huoneistojen pohjaosat.”